Χαρείτε την φύση διασκεδάζοντας με την οικογένεια σας, κάνοντας μπάνιο το καλοκαίρι και σκι το χειμώνα. Ξαπλώστε σε απέραντα λιβάδια από αγριολούλουδα και παπαρούνες ξεφεύγοντας από την ένταση της πόλης. Το βουνό της Ζήριας σας περιμένει όλες τις εποχές για να το εξερευνήσετε.

Βόλτα στη λίμνη Δόξα
Ξεκινώντας από το Σαλέ και με κατεύθυνση τη λίμνη Δόξα θα περάσουμε από πολλά χωριά μέχρι να φτάσουμε στο φράγμα του Φενεού, μια απόσταση περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ενώ η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου με το κρυφό σχολειό είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά. Η φυσική ομορφιά είναι τέτοια που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι πίνακας ζωγραφικής ή πραγματικότητα

Ιππασία
Σε συνεργασία με τον τοπικό ιππικό όμιλο μπορείτε να χαρείτε μικρές βόλτες στο βουνό διάρκειας 30 λεπτών ή μεγάλες διαδρομές 60 λεπτών. Για τους μικρούς μας φίλους υπάρχουν τα γνωστά σε όλους μας πόνι. Ο όμιλος λειτουργεί σχεδόν όλο το χρόνο.

Πεζοπορία
Ανακαλύψτε τα μονοπάτια του βουνού φτάνοντας ως την κορυφή της Ζήριας. Θα συναντήσετε διάφορα ζώα όπως αλεπούδες, ημιάγρια άλογα και ελεύθερες αγελάδες στη διαδρομή σας, ενώ τα δάση από έλατα θα σας μαγέψουν.

Σκι
Το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήριας απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Σαλέ. Μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό και να ευχαριστηθείτε το χιόνι κάνοντας σκι ή snowboard. Η διασκέδαση όμως δεν τελειώνει εδώ. Η λίμνη Δασίου αυτή την εποχή είναι ντυμένη στα λευκά, σαν πραγματικό παραμύθι. Η διαδρομή ξεκινάει από το χιονοδρομικό με τα snowmobile. Μετά από τέσσερα περίπου χιλιόμετρα φτάνετε στην παγωμένη λίμνη, η εμπειρία είναι πραγματικά ξεχωριστή!!! Δεν ξεχνάμε βέβαια τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά. Υπάρχουν και μικρά snowmobile για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Απαιτείται κράτηση από την προηγούμενη ημέρα λόγω μεγάλης ζήτησης. Τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου η λίμνη προσφέρεται για πεζοπορία, 4χ4, αλλά και βόλτα με μηχανή.

Καλή σας διασκέδαση!!!